Iniesta: "Barça-coach worden is nog nooit bij me opgekomen"

21 juni 2016, 11:16

Andrés Iniesta is een van de vormgevers van FC Barcelona en het Spaanse elftal en het ligt dan ook voor de hand dat hij, na het beëindigen van zijn actieve carrière als voetballer, het positiespel dat hij zo graag speelt er inslijpt als trainer. Maar het is nog verre van zeker dat Iniesta daar na zijn actieve loopbaan voor kiest.

"Als speler is er geen twijfel dat ik bij Barcelona wil blijven. Van daaruit gaan we zien wat het leven me brengt", zegt Iniesta in gesprek met Sport. "Coach worden van Barcelona is nog nooit in mijn gedachten opgekomen. Dat is de realiteit, dus ik kan er verder weinig over zeggen. Ik heb er moeite mee om te ver vooruit te kijken. Op dit moment speel ik nog en daar word ik ontzettend gelukkig van."

Eén van de trainers waaronder Iniesta actief was, is Pep Guardiola, die volgend seizoen aan het roer staat bij Manchester City. "Hij zal daar zeker nieuwe dingen gaan proberen. Ik heb onder hem gespeeld en ik weet er dus alles van. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat City een geweldige coach krijgt. Ze zullen echt voor de prijzen gaan spelen volgend seizoen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen