Ajax heet Colombiaan Sánchez officieel welkom

21 juni 2016, 17:32   Bijgewerkt: 21 juni 2016, 17:37

De kogel is door de kerk. Davinson Sánchez Mina komt de gelederen van Ajax definitief versterken. De 20-jarige verdediger komt over van Atlético Nacional en heeft dinsdagmiddag na een succesvolle medische keuring een contract voor vijf seizoenen getekend in de Amsterdam ArenA. De Colombiaanse jeugdinternational ligt zodoende tot medio 2021 vast bij Ajax.

De in het Colombiaanse Caloto geboren verdediger heeft zijn transfer naar Ajax dinsdag afgerond en reist nu weer spoedig terug naar Colombia, waar hij zal deelnemen aan de Copa Libertadores en bovendien de laatste formaliteiten voor zijn overstap naar Ajax zal afronden. Na spits Mateo Casierra is Sánchez de tweede Colombiaan die de Amsterdammers deze zomer aan boord halen.

Met de transfer van Sánchez is naar verluidt een bedrag van vijf miljoen euro gemoeid. De raad van commissarissen hield de transfer eerst even tegen omdat het wilde dat er eerst een verdediger verkocht zou worden, maar gaf later alsnog groen licht. De Colombiaan was zeer gewild op de transfermarkt.

Foto: Ajax.nl

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen