De Wijs ziet door exit Bruma kans schoon bij PSV

28 juni 2016, 16:34

Omdat Jeffrey Bruma op het punt staat om zijn transfer naar VfL Wolfsburg te voltooien, is het voor PSV zaak om rond te kijken naar eventuele vervangers voor de centrale verdediger. Maar als het aan Jordy de Wijs is, dan kijkt de technische leiding van de Eindhovense club vooral naar de talenten uit de eigen jeugd.

Het vertrek van Bruma wordt door De Wijs gezien als een mooie kans. "Of ik een gat in de lucht sprong toen bekend werd dat Jeffrey weg zou gaan? Nee, dat niet. Hij was een steunpilaar voor ons. Wolfsburg is een mooie stap voor hem, maar het biedt misschien ook voordelen voor mij", aldus de 21-jarige De Wijs tegen de NOS. Hij speelde tot dusver één eredivisieduel, één bekerduel en ook een Champions League-wedstrijd voor PSV 1. Bij Jong PSV heeft de jongeling al 53 wedstrijden in de benen.

De Wijs durft zich wel te meten met Bruma, als het gaat om het soort voetballer dat hij is. "We zijn redelijk hetzelfde type speler. Ik ben ook groot en sterk. Maar het enige wat ik kan doen is hard werken, voor mijn kans gaan en op het veld laten zien dat ik de juiste opvolger ben", weet het verdedigingstalent. Naast De Wijs zijn Nicolas Isimat-Mirin en Héctor Moreno beschikbaar voor de positie van centrumverdediger. "Iedereen wil alles spelen, ik dus ook", stelt De Wijs.

Nicolas Lombaerts, een 31-jarige Belgische verdediger van Zenit Sint-Petersburg, wordt genoemd als eventuele opvolger van Bruma bij PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen