Vechtend Wales stuurt Rode Duivels naar huis

1 juli 2016, 23:04   Bijgewerkt: 2 juli 2016, 08:57

Wales heeft de Europese droom levende gehouden in Lille. Favoriet België kwam al vroeg op voorsprong, maar liet zich overlopen door de effectieve underdog. Wales vocht als een hecht team en had geen verlenging nodig om de Belgen te verslaan in de kwartfinale: 3-1. Daardoor gaat de verrassing van het toernooi in de halve finale de degens kruisen met Portugal. 

Toch leken de Belgen daar uitstekend mee om te kunnen gaan. Vanaf het eerste fluitsignaal klapten ze erop en oogden ze zeer gretig. Hazard nam het voortouw, terwijl Romelu Lukaku telkens sterk aan de bal bleef voorin. Het leidde al snel tot de verdiende voorsprong toen Radja Nainggolan maar eens besluit uit te halen: een weergaloze pegel in de hoek, onhoudbaar voor Wayne Hennessy.

Ondanks een explosieve start na rust van België en een dubieus moment waarbij Lukaku wellicht recht had op een strafschop, was het Wales dat meer dreiging had, zeker in de counter. De jonge, gehavende defensie van Wilmots had geen grip op Bale en oogde erg nerveus. Aan de andere kant kregen onze zuiderburen wel een paar flinke kansen via Lukaku, maar het kon geen vuist maken. Ook Hazard en Thomas Meunier hadden het vizier niet op scherp staan.

[photo,98943,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen