PSV hofleverancier van EK-selectie Oranje onder 19

7 juli 2016, 13:08

Bondscoach Aron Winter heeft donderdag de selectie van Oranje onder 19 voor het EK in Duitsland bekendgemaakt. Het eindtoernooi wordt tussen 11 en 24 juli afgewerkt in Duitsland. De spelersgroep van het Nederlandse jeugdelftal bestaat uit achttien spelers.

Met zes spelers is PSV hofleverancier van de selectie van Oranje onder 19. Steven Bergwijn, Jurich Carolina, Laros Duarte, Sam Lammers, Yanick van Osch en Kenneth Paal zijn de Eindhovenaren die afreizen naar Duitsland. Bij Ajax zijn er vier spelers opgeroepen: Gino Dekker, Carel Eiting, Abdelhak Nouri en Deyovaisio Zeefuik.

"Tot nu toe is er veel aandacht geweest voor de jongens die niet mee konden of mochten van hun club", zegt Winter op de KNVB-website. "Dat ligt nu echt achter ons. Deze achttien jongens gaan het doen. Zij hebben de laatste weken laten zien dat zij het verdienen het Oranjeshirt te dragen op het EK. Het is een gretige, gedreven en hechte groep. Ik heb veel vertrouwen in deze gasten en in de staf", aldus de bondscoach van Oranje onder 19.

Het Nederlandse jeugdelftal zit in een EK-poule met Engeland, Frankrijk en Kroatië. Dit zijn op respectievelijk 12 juli, 15 juli en 18 juli de tegenstanders. De beste twee ploegen van elke groep gaan naar de halve finales. De finale is op 24 juli.

De volledige EK-selectie van Oranje onder 19

Hidde ter Avest (FC Twente), Steven Bergwijn (PSV), Jurich Carolina (PSV), Gino Dekker (Ajax), Laros Duarte (PSV), Carel Eiting (Ajax), Dennis van der Heijden (ADO Den Haag), Sam Lammers (PSV), Julian Lelieveld (Vitesse), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Kenneth Paal (PSV), Maarten Paes (N.E.C.), Pablo Rosario (Almere City FC), Jari Schuurman (Willem II), Calvin Verdonk (PEC Zwolle), Michel Vlap (sc Heerenveen) en Deyovaisio Zeefuik (Ajax).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen