PSV legt Bergwijn nog langer vast, Gakpo tekent ook

7 juli 2016, 14:47

Dubbel contractnieuws bij PSV. De Eindhovense topclub heeft ten eerste het contract van Steven Bergwijn opengebroken en verlengd tot de zomer van 2021 en heeft ook Cody Gakpo (17) een driejarige verbintenis laten ondertekenen. Het officiële tekenmoment van beide talenten heeft reeds plaatsgevonden.

Bergwijn tekent voor de tweede keer in één jaar tijd bij. De 18-jarige aanvaller lag eerst tot medio 2020 vast, maar is nu een jaar langer verbonden aan PSV. "Ik wil me blijven ontwikkelen en een vaste waarde worden voor PSV. Dat is het doel voor dit seizoen", aldus Bergwijn, die deze jaargang dus wil uitgroeien tot een basisspeler in de Eindhovense hoofdmacht. "PSV is een fantastische club, ik ben heel blij met deze stap", stelt de aanvaller, die al debuteerde in de KNVB Beker, de Eredivisie en zelfs al in de Champions League.

Bergwijn scoorde vorig jaar negen doelpunten in twintig duels voor Jong PSV. Hij timmert flink aan de weg, vindt technisch manager Marcel Brands. "Dit is een signaal dat jongens uit de eigen opleiding bij goede prestaties nieuwe contracten krijgen. Stevie heeft het geweldig gedaan. Hij verdient het", aldus Brands op de clubwebsite.

Naast Bergwijn heeft ook Gakpo een contract getekend. De speler van PSV onder 19, die aan zijn tiende jaar in de PSV-jeugd begint, is geboren en getogen in Eindhoven. "Het wordt een druk seizoen, maar ga erg m'n best doen. Dit contract is natuurlijk extra speciaal omdat ik uit Eindhoven kom. Dat maakt het echt mooi", zegt Gakpo tegen PSV TV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen