Bosz: systemen ondergeschikt aan aanvallende intenties

8 juli 2016, 10:51

De kop is eraf voor Peter Bosz, de nieuwe trainer van Ajax. De opvolger van Frank de Boer is momenteel met zijn selectie op trainingskamp in Oostenrijk, waar hij zijn spelersgroep aan het klaarstomen is voor de derde voorronde van de Champions League. "Het bevalt goed", zegt Bosz over zijn eerste periode als coach van Ajax.

Natuurlijk wordt er sinds de aankondiging van de komst van Bosz volop gespeculeerd over de speelwijze van Ajax. De oefenmeester sluit niet uit dat er met een 'nummer tien' gespeeld zal worden, maar zegt dat dit afhankelijk is van de aanwezigheid van een echte 'nummer zes'. "Ik praat niet over systemen, maar meer over intenties. De intentie is dat we willen aanvallen, dat we voor spektakel willen zorgen en naar voren willen verdedigen. Met wat voor systeem dat gebeurt, dat is daar ondergeschikt aan. Dat hangt af van de spelers en kan per wedstrijd ook veranderen. De intentie blijft hetzelfde: we willen vooruit."

Eind juli/begin augustus stort Ajax zich op de derde voorronde van de Champions League. De contouren van het basiselftal dat dan het veld op gestuurd wordt zijn voor Bosz nog niet zichtbaar. "Dat kan nog niet. We zijn er qua tijd nog ver van verwijderd. We hebben nog niet één wedstrijd gespeeld en moeten eerst een aantal oefenwedstrijden spelen. Daarin zal iedereen zich moeten bewijzen. Dan zien we uiteindelijk wel wie we op dat moment de beste spelers vinden. In de laatste oefenwedstrijd voor de CL-voorronde wordt al wel het een en ander duidelijk."

Bosz weet niet of er nog activiteiten zullen plaatsvinden op de transfermarkt. "Het is natuurlijk voetbal. Het kan altijd gebeuren. Zolang de markt open is, kan men aan spelers trekken of kunnen we zelf kansen zien. Tot eind augustus zullen we geduld moeten hebben."

[photo,99070,left,adn]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen