PSV krijgt flinke financiële boost door partnerfonds

8 juli 2016, 12:16

PSV heeft goed nieuws naar buiten gebracht. De Eindhovense topclub heeft een partnerfonds opgericht, waarbij vijf gerenommeerde bedrijven aangesloten zijn. Samen zijn deze organisaties goed voor 30 miljoen euro, dat deels uit nieuw kapitaal en deels uit herfinanciering van oude leningen bestaat. PSV meldt via de officiële clubkanalen dat de KNVB, de stichting PSV en de vereniging PSV het innovatieve investeringsmodel goedgekeurd hebben.

Het gaat om de bedrijven Philips, ASML, De Mandemakers Groep, BrandLoyalty en VDL Groep. De voorwaarden voor al deze vijf partners zijn gelijk, het rentetarief bedraagt 1,5%. Het moet de lange termijn ontwikkeling van PSV ten goede komen, zo zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de clubwebsite. "We gaan een deel van het geld gebruiken voor bijvoorbeeld het verbouwen en uitbreiden van de jeugd- en profsectie op De Herdgang en het aanpassen van het stadion."

"We gebruiken het daarnaast ook om het eigen vermogen te verstevigen", aldus Gerbrands. "We zijn geïnspireerd door de aanpak van Bayern München, waar ze door middel van aandelenuitgifte kapitaal hebben gegenereerd. Daar hebben wij niet voor gekozen. Bij ons gaat het om achtergestelde leningen. Onze terugbetalingsverplichtingen beginnen na tien jaar, maar we mogen ook al eerder aflossen. Vanzelfsprekend gaan we er in ons financiële beleid rekening mee houden", stelt de algemeen directeur van PSV.

De betrokkenheid van de PSV-partners belooft veel goeds voor de toekomst, denkt Gerbrands. "De banden met deze bedrijven zijn zeer hecht, dat blijkt nu wederom. Ze denken op een geweldige manier met PSV mee en zorgen er voor dat het fundament onder onze club weer verder verstevigd is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen