Bosz start met verlies tegen Oostenrijkse tweedeklasser

9 juli 2016, 17:58

Ajax heeft een valse start gemaakt onder leiding van coach Peter Bosz. De Amsterdammers besloten zaterdag het trainingskamp in Oostenrijk met een doelpuntrijke nederlaag. Van FC Liefering, dat vorig seizoen vierde werd in de Oostenrijkse tweede divisie, werd in een oefenduel met 4-3 verloren.

Binnen 23 minuten stond Ajax al met 2-0 achter in het Lindenstadion, maar in de tweede helft knokte het zich in een tijdsbestek van twee minuten langszij via Anwar El Ghazi. De vleugelaanvaller tekende in de 68ste minuut uit een van richting veranderde vrije trap voor de aansluitingstreffer en was een minuut later ook de maker van de 2-2. Ditmaal scoorde hij na een verre uittrap van keeper Andre Onana.

Donny van de Beek maakte in de 79ste minuut de derde Ajax-goal, al was dat slechts de 3-3 omdat Liefering vijf minuten eerder met een afstandsschot op 3-2 was gekomen. De oefenpartij leek in een gelijkspel te gaan eindigen, maar in de slotseconde trok Liefering toch nog de winst naar zich toe (4-3).