Lang gevolgde Schwaab had 'supergesprek' met PSV

11 juli 2016, 12:40

PSV rondde maandagochtend de transfer van Daniel Schwaab af. De 27-jarige centrumverdediger komt over van VfB Stuttgart en tekent voor drie seizoenen in het Philips Stadion. De Duitser had een transfervrije status en werd al een tijdje in de gaten gehouden door de Eindhovenaren.

Schwaab reist op deze maandag al met PSV naar Zwitserland voor een trainingskamp en is blij met zijn overstap. "Ik was hier twee weken geleden voor het eerst en had toen een supergesprek met Marcel Brands. Hij heeft me volledig overtuigd om hier te komen spelen. Hij heeft me uitgelegd hoe PSV wil spelen en dat is op een manier zoals ik het ook graag doe. Daarom heb ik deze stap gemaakt", zegt Schwaab tegen PSV TV.

De voormalig speler van SC Freiburg, Bayer Leverkusen en Stuttgart stond al lang op de radar van PSV. "We kennen Daniel al uit zijn tijd bij Bayer Leverkusen en de Duitse nationale jeugdploegen. Toen hij bij Bayer speelde hebben we hem al eens gepolst", geeft Brands aan. "Destijds koos hij voor Stuttgart, maar we zijn hem altijd blijven volgen. Deze zomer meldden we ons opnieuw en hij heeft er vervolgens goed over nagedacht, Eindhoven verkent en verdiept in PSV. We zijn ontzettend blij dat hij hier heeft getekend", stelt de technisch manager van PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen