Geen revolutie bij Bayern: "Stijl van Guardiola volgen"

11 juli 2016, 13:27

Na dienstverbanden bij AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Real Madrid is de volgende topclub aan de beurt voor Carlo Ancelotti. De Italiaanse oefenmeester is maandag officieel gepresenteerd bij Bayern München, waar hij de taak krijgt om de naar Manchester City vertrokken Pep Guardiola op een waardige manier op te volgen. Ancelotti gaat het roer niet omgooien, zo benadrukte hij op de persconferentie.

Ancelotti heeft een driejarig contract getekend bij Bayern, dat vier Bundesliga-titels op rij kon vieren en volgend seizoen weer uit is op internationaal succes. "Mijn vriend Guardiola heeft hier uistekend werk verricht", sprak Ancelotti bij zijn introductie in Bayern. "Ik maak mijn beslissingen op basis van de eigenschappen van de spelers, maar ik ben hier niet om een revolutie in gang te zetten", aldus de Italiaan.

"Ik wil de stijl van Guardiola volgen", vervolgt Ancelotti. "Hij heeft het hier gewoon fantastisch gedaan. Bayern wil aanvallend voetbal spelen en daar houd ik van. We hebben een geweldige selectie, daar ben ik zeer blij mee. De speelwijze zal niet veel veranderen. De spelersgroep is nagenoeg hetzelfde en dat zal het systeem ook zijn", aldus Ancelotti.

De ervaren Italiaan verwelkomt met Renato Sanches en Mats Hummels wel twee grote aanwinsten. "Het zijn fantastische spelers. Er hoeven niet meer versterkingen te komen, we zijn blij met de huidige selectie."

[photo,99136,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen