Westermann gaat snel voor twee jaar bij Ajax tekenen

14 juli 2016, 09:18   Bijgewerkt: 14 juli 2016, 10:22

De totstandkoming van de transfer van Heiko Westermann naar Ajax is in een stroomversnelling terechtgekomen. Waar woensdag in De Telegraaf naar buiten kwam dat de Duitse verdediger naar Amsterdam zou komen voor onderhandelingen, meldt de ochtendkrant een dag later dat de 32-jarige routinier al akkoord is met de Nederlandse topclub. Hij gaat voor twee jaar tekenen.

Ajax werkte achter de schermen al wekenlang aan de komst van Westermann. De Duitser schermde met de interesse van meerde clubs uit de Bundesliga, maar gaf de voorkeur aan Ajax wegens haar deelname aan de voorronde van de Champions League.

Westermann komt over van Real Betis, waar hij afgelopen seizoen ploeggenoot was van Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel. Hij lag nog tot medio 2017 vast in Andalusië, maar heeft groen licht gekregen om transfervrij te vertrekken. Ajax anticipeerde, toonde slagkracht en legt de voormalig speler van SpVgg Greuther Fürth, Arminia Bielefeld, Schalke 04 en Hamburger SV dus voor twee jaar vast.

De Duitser moet nog een medische keuring ondergaan, maar werd al wel gesignaleed op de teamfoto die Ajax donderdagochtend via Twitter verspreidde:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen