Westermann wil ervaring delen en kampioen worden

14 juli 2016, 14:56

Heiko Westermann wordt de zevende Duitser die het shirt van Ajax gaat dragen. De 32-jarige verdediger uit Duitsland heeft donderdagmiddag voor twee seizoenen getekend in de Amsterdam ArenA. De routinier vindt het mooi dat de transfer zeer snel tot stand is gekomen.

Met Westermann is een man met veel ervaring. De 27-voudig international (vier goals) speelde al 471 wedstrijden in het professionele voetbal en kwam in het verleden voor SpVgg Greuther Fürth, Arminia Bielefeld, FC Schalke 04, Hamburger SV en Real Betis uit. "Ik ben heel happy met mijn contract bij Ajax. We hebben vorige week een geweldig gesprek gehad. Toen wist ik direct: ik wil graag naar Ajax. Het is fantastisch dat het allemaal zo snel is gegaan", zegt de aanwinst op de clubwebsite.

"Ajax is een prachtige club met een wereldberoemde filosofie", vindt Westermann. "Het is een jong team met veel grote talenten. Dankzij mijn jarenlang ervaring in de Bundesliga en het afgelopen jaar in Spanje kan ik de jonge spelers bij Ajax helpen. Ik kan mijn ervaring op hen overbrengen. De belangrijke kwalificatiereeks voor het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League start eind deze maand al. Die moeten we overleven. Verder wil ik uiteraard kampioen worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen