Kluivert als directeur voetbal naar Paris Saint-Germain

Ger
14 juli 2016, 19:25

Patrick Kluivert ziet af van een terugkeer bij Ajax. De oud-international verkiest de functie van directeur voetbal bij Paris Saint-Germain boven een job als jeugdtrainer bij de Amsterdammers. Hij heeft met Ajax een akkoord bereikt over de afvloeiingsregeling.

De 40-jarige Kluivert tekende begin mei een contract voor twee seizoenen bij de club waar hij als profvoetballer debuteerde. Hij zou bij Ajax een trainersfunctie gaan bekleden in de bovenbouw. Een dienstverband bij PSG spreekt de voormalig topschutter echter meer aan. Kluivert gaat in Parijs leiding geven aan de nationale en internationale ontwikkeling van de Franse club en hij wordt aanspreekpunt voor de nieuwe hoofdcoach Unai Emery. Tevens wordt hij onder meer belast met het aan- en verkoopbeleid.

"Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. En mijn hart ligt hier, bij Ajax. Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren", zegt Kluivert op de website van Ajax. "Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen