Zivkovic wil naar Utrecht: "Ik word als jojo gebruikt"

15 juli 2016, 08:02

Richairo Zivkovic vindt dat hij bij Ajax niet volledig de kans krijgt. Daarom zinspeelt de 19-jarige aanvaller, vorig seizoen uitgeleend aan Willem II, op een vertrek naar FC Utrecht. De oud-speler van FC Groningen beseft dat hij de verwachtingen niet kon waarmaken in Amsterdam, maar vindt ook dat er vanuit de Amsterdamse club te weinig begeleiding was.

In De Telegraaf doet Zivkovic zijn verhaal. "Omdat ik open kaart speelde over de interesse van en een gesprek met FC Utrecht, zat ik tegen AFC (2-2, red.) niet bij de eerste 22 spelers. Ja, toen is er wel iets geknapt", stelt de jonge aanvaller, die in 2014 voor ongeveer 2 miljoen euro werd weggeplukt bij FC Groningen. "Ik heb fouten gemaakt, waardoor ik de hooggespannen verwachtingen in het begin niet kon waarmaken", geeft Zivkovic toe.

Hij vult echter aan: "Maar de begeleiding bij Ajax liet ook te wensen over. Voor een zeventienjarige speler die vanuit de provincie Groningen naar de stad Amsterdam komt, is het zó belangrijk om goed te worden opgevangen. Vooral van de vooraf beloofde specialistentraining is helaas niets terecht gekomen. Ik werd vaak aan mijn lot overgelaten. Zozeer dat het plezier in het voetballen ook minder werd", zegt Zivkovic, die op huurbasis bij Willem II ook teleurstelde.

Afgelopen zomer begon Zivkovic weer met een schone lei. "De openingsweek bij Jong Ajax in Nederland ging super en ik was blij dat de trainer Peter Bosz me in de selectie voor het trainingskamp in Oostenrijk opnam, omdat ik volgens hem zo goed had getraind. In Mayrhofen trok ik de goede lijn door en tegen FC Liefering was ik zelfs de eerste spits. Als je dan vervolgens tegen AFC niet bij het elftal dat de eerste helft én niet bij de ploeg die na rust speelde zit, weet je dat je kennelijk alleen mee was naar Oostenrijk als veldvulling. Zodat er ook elf-tegen-elf kon worden gespeeld als er twee spelers geblesseerd zouden raken. Nu Mateo Cassierra er is en Arek Milik heeft aangegeven te blijven, kan Zivko vertrekken. Ik heb het gevoel dat ik als jojo word gebruikt, dat er spelletjes worden gespeeld."

Een overstap naar Utrecht, een van de vele clubs met belangstelling, kan uitkomst bieden voor Zivkovic. "Daar wil ik graag heen. Het is nu het beste dat ik vertrek. Ik hoop dat Ajax zich reëel opstelt en niet de hoofdprijs vraagt voor een verhuur of verkoop. Zodat ik mijn carrière een goed vervolg kan geven."

[photo,99196,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen