Kluivert betaalt Ajax zelf en hoopt ooit terug te keren

15 juli 2016, 08:14

Als een donderslag bij heldere hemel kwam donderdag naar buiten dat Patrick Kluivert zijn functie als jeugdcoach bij Ajax verruilt voor een rol als directeur voetbal bij Paris Saint-Germain. De voormalig topschutter van onder meer Ajax en Oranje moest zelf een duit in het zakje doen om de overstap te realiseren.

Kluivert stond nooit met Ajax onder 19 op het veld, maar betaalt wel een afkoopsom om naar PSG te kunnen verkassen. Dat meldt De Telegraaf. "Ik zie het als een grote eer dat een Europese topclub als PSG bij mij is terechtgekomen. Dit was een mogelijkheid die zich bijna nooit meer zal voordoen", zegt Kluivert in deze ochtendkrant. "Na alle plussen en minnen op een rijtje te hebben gezet, wist ik dat ik deze super-job niet kon laten lopen. Ik ben Ajax dankbaar dat de club heeft meegedacht."

De voormalig spits maakt er geen geheim van dat hij op een gegeven moment wil terugkeren bij Ajax. "Ooit hoop ik - in welke functie dan ook - alsnog bij Ajax aan de slag te gaan. Het is een feit dat ik dankzij PSG dan extra ervaring in mijn rugzak heb", aldus Kluivert, die komende zondag start in Parijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen