Ajax moet in CL zien af te rekenen met PAOK Saloniki

15 juli 2016, 12:28

Ajax krijgt in de derde voorronde van de Champions League te maken met PAOK Saloniki. Het eerste deel van de confrontatie tussen de Amsterdammers en de Grieken wordt op 26 of 27 juli afgewerkt, de return volgt een week later (2 en 3 augustus).

Het in de loting geplaatste Ajax kon ook gekoppeld worden aan Steaua Boekarest, AS Monaco, Young Boys en FK Rostov, maar PAOK Saloniki is dus uit de koker gekomen. Beide ploegen troffen elkaar één keer eerder in een tweeluik. Dat gebeurde in het seizoen 2010/2011 en was ook in de derde kwalificatieronde voor de Champions League. Ajax ging toen verder, aangezien het na een 1-1 gelijkspel in de Amsterdam ArenA een 3-3 uit het vuur sleepte in Griekenland. Uiteindelijk plaatste Ajax zich destijds via Dynamo Kiev voor de groepsfase.

Ajax krijgt de taak om het beter te doen dan vorig jaar. Toen forceerden de Amsterdammers onder coach Frank de Boer in de derde CL-voorronde op bezoek bij Rapid Wien een 0-2 voorsprong, maar ging het vervolgens helemaal mis. In Wenen werd de voorsprong weggeven, leidend tot een 2-2 remise. Daarna ging Ajax in de eigen ArenA met 2-3 onderuit tegen de Oostenrijkers, waardoor het veroordeeld was tot de Europa League. Een dergelijk scenario zal Ajax ditmaal willen voorkomen.

Bij de Amsterdammers is Arek Milik nog niet beschikbaar tijdens de derde voorronde van de Champions League, omdat de Poolse international na het EK nog een tijdje vakantie heeft gekregen vanwege blessurepreventie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen