Drama voor Robben: minimaal zes weken eruit

17 juli 2016, 11:23

De start van het nieuwe seizoen is voor Arjen Robben uitgelopen op een regelrecht drama. De flankenflitser viel zaterdagmiddag tijdens het eerste oefenduel van Bayern München uit met een liesblessure en zijn Duitse werkgever heeft nu gecommuniceerd dat hij naar verwachting minimaal zes weken moet toekijken.

Het oefentreffen met SV Lippstadt 08 begon zo mooi voor Robben. De aanvoerder van het Nederlands elftal bereidde eerst een doelpunt voor en zorgde daarna voor de 2-0 in het met 4-3 gewonnen duel. Na een half uur sloeg het lot echter toe. Na een sprint greep Robben naar zijn rechterlies. Uit medisch onderzoek is nu gebleken dat onze landgenoot anderhalve maand uitgeschakeld zal zijn door de kwetsuur.

Daardoor moet Robben hoogstwaarschijnlijk een streep zetten door de seizoensouverture van Bayern München tegen Werder Bremen op 26 augustus. Een flinke dreun voor de Oranje-captain, aangezien hij net terug was van langdurig blessureleed.

Voor Oranje is het uiteraard ook dramatisch nieuws. De ploeg van bondscoach Danny Blind oefent op 1 september tegen Griekenland, alvorens de WK-kwalificatiereeks op 6 september afgetrapt wordt met het duel met Zweden. Het is nog maar de vraag of Robben hierbij kan zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen