Ajax wil na winterstop volledig staanvak in ArenA

22 juli 2016, 09:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de plannen voor de staantribune op de eerste ring van de zuidkant van de ArenA uit de doeken gedaan. De club plaatst in september de eerste constructies voor de zogenaamde 'safe standing' in het stadion, waarna het na de winterstop een volledige staanvak wil hebben. Op de 'safe standing' worden de supportersgroepen Vak410 en de F-side samengebracht.

Dat maakt Ajax vrijdagochtend op de eigen website bekend. "In de eerste fase worden circa tweehonderd plekken in de safe standing-constructie gerealiseerd. Vervolgens zal dit gefaseerd uitgebreid worden. Streven is dat alles aan het begin van de winsterstop gerealiseerd is en dus na de winterstop klaar is voor gebruik. Er zal in de nieuwe situatie een uitbreiding plaatsvinden in de gracht waardoor er extra capaciteit ontstaat", meldt de club.

Bij internationale wedstrijden zal de 'safe standing' niet in gebruik worden genomen. "Het wordt alleen toegepast tijdens wedstrijden in de Eredivisie en het KNVB bekertoernooi. Bij Europese duels is dit niet toegestaan. De staalconstructies die worden geplaatst, dienen als valbrekers. In deze constructie zit een stoel verwerkt die bij eredivisiewedstrijden en bekerduels vergrendeld zit. Bij Europese wedstrijden kunnen ze ontgrendeld worden waardoor er gezeten kan worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen