Ajax jaagt Serero na vijf jaar weg: "Dat is aan de club"

26 juli 2016, 08:26

Thulani Serero stevent nadrukkelijk af op een vertrek bij Ajax. De Zuid-Afrikaanse middenvelder stond de afgelopen vijf seizoenen onder contract in de Amsterdam Arena, maar heeft voor het nieuwe seizoen geen eens een rugnummer gekregen. Hij is van de eerste selectie teruggezet naar de selectie van Jong Ajax.

"Thulani zat niet bij de selectie die ik aan het begin van het seizoen van Ajax heb gekregen", zo reageert coach Peter Bosz op de dag van de belangrijke wedstrijd tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League in De Telegraaf op de situatie van Serero in Amsterdam. "Wat daar de reden van is, kan ik als trainer niet beantwoorden. Dat is aan de club", stelt Bosz.

In de voetbalwereld en zeker ook bij Ajax wordt het steeds meer een gebruik om spelers met een contract dat nog één jaar doorloopt te slijten, om daarmee te voorkomen dat ze gratis de deur uit kunnen lopen. Dat is bij Serero het geval, omdat de Zuid-Afrikaan tot medio 2017 op de loonlijst staat.

Serero werd in 2011 door Ajax weggehaald bij Ajax Cape Town. De Zuid-Afrikaan kwam in vijf seizoenen tot 121 officiële optredens en tien doelpunten voor de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen