Ajax-spits Milik lijkt voor recordbedrag op weg naar Napoli

Ger
26 juli 2016, 17:53   Bijgewerkt: 26 juli 2016, 19:28

Arek Milik sprak onlangs met de clubleiding van Ajax af deze zomer niet te kiezen voor een transfer, maar de spits lijkt nu toch zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers achter de rug te hebben. Napoli wil volgens De Telegraaf een afkoopsom van ruim 35 miljoen euro betalen voor de Pool. Milik kan in Italië zijn handtekening zetten onder een verbintenis voor vijf seizoenen.

Ajax nam de nu 22-jarige Milik voor 2,8 miljoen over van Bayer Leverkusen, waar hij niet wist door te breken. In de ArenA kwam de international beduidend beter voor de dag. De club van de nieuwe trainer Peter Bosz sloot vlak na het EK in Frankrijk een akkoord met Milik dat hij deze transferperiode niet zou vertrekken, maar het lucratieve aanbod heeft de situatie op zijn kop gezet. Van de afkoopsom gaat een percentage, naar verluidt ruim twintig procent, naar Leverkusen. Met het geld zal Ajax niet alleen een nieuwe spits, maar ook een buitenspeler aantrekken.

Als de transfer rond komt is Milik in één klap de duurste Ajacied ooit. Bij Napoli moet hij de vervanger worden van Gonzalo Higuaín. De Argentijn gaat zijn loopbaan voorzetten bij Serie A-kampioen Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen