Verbazing over situatie Milik: "Gekte is toegeslagen"

27 juli 2016, 07:58

Arek Milik en de clubleiding van Ajax spraken onlangs af dat er deze zomer geen transfer gemaakt zou worden door de Poolse spits en brachten hier zelfs een officieel statement over naar buiten. De 22-jarige linkspoot lijkt de Amsterdamse club echter alsnog te verlaten. Napoli wil maar liefst 34 miljoen euro neerleggen voor Milik. Leo Beenhakker snapt er maar weinig van.

"De gekte is toegeslagen", laat de 73-jarige Beenhakker optekenen in De Telegraaf. De voormalig technisch directeur van Ajax en oud-bondscoach van Polen. "Ik ben zeer, zeer verbaasd", reageert hij. "Ik weet nog dat ik in 2001 voor 9 miljoen euro Zlatan Ibrahimovic naar Ajax haalde. Dat was een godsvermogen. Maar als je ziet welke bedragen er nu in het voetbal omgaan. Ik geloof niet dat dit heel verantwoord is."

Ajax is gek als ze dit bod op Milik weigeren, vindt Beenhakker. "Natuurlijk moet het voetbal centraal staan. Maar er zijn momenten dat je geen 'nee' kunt zeggen. Ik weet dat Ajax met een statement is gekomen dat Milik zeker tot de winterstop in Amsterdam zou blijven. Maar het is heel normaal dat je bij zulke exorbitante transfersommen overstag gaat", aldus de voormalig oefenmeester. "Milik kan nog zo'n goede spits zijn. Daar kun je over discussiëren. Maar in Nederland is niemand 34 miljoen euro waard. Of hij zou Ajax naar de Champions League-winst moeten schieten, maar dan nog doe je dat vaak met zijn elven of achttienen."

Beenhakker vindt dat Ajax met het verkregen geld op zoek moet naar waardige toevoegingen voor de selectie. "Maar dat lijkt me logisch. Als je nationaal en internationaal de ambitie hebt om weer omhoog te kijken, zal je wat moeten doen. Anders wordt de Europese kloof steeds groter en wordt Ajax ongeloofwaardig", stelt Beenhakker, die denkt dat deze zoektocht niet heel makkelijk wordt. "Zitten de echte topspelers op de eredivisie te wachten?", vraagt hij zich af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen