Sterk Heracles maakt het niet af en krijgt deksel op de neus

28 juli 2016, 20:43

Op een historische avond heeft Heracles Almelo in haar eerste Europese optreden ooit een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd. De Heraclieden waren in het eigen Polman Stadion heer en meester tegen het Portugese FC Arouca. De ploeg van coach John Stegeman bleef echter ondanks legio kansen steken op een 1-1 gelijkspel. In de blessuretijd kwamen de Portugezen pas op gelijke hoogte.

Zonder de geblesseerde Wout Droste, met Brahim Darri en Mark-Jan Fledderus op de reservebank en met zomeraanwinst Brandley Kuwas in de basis was Heracles vanaf minuut één de baas tegen de Portugezen. Het bescheiden Arouca, dat tot 2008 niet hoger dan de vierde liga speelde in Portual, kwam er totaal niet aan te pas tegen de Heraclieden. Dat er na negentig minuten voetbal een eindstand van 1-1 op de borden stond, was ongelofelijk.

Bracali onderscheidde zich eerst met een heerlijke zweefredding, toen Joey Pelupessy de bal met links fraai richting de kruising pegelde. Navratil hielp nog een aantal kansen over zeep en Paul Gladon schoot de bal over het doel van Arouca heen. De Portugezen forceerden zelf wel wat corners, maar Heracles-goalie Bram Castro had bijzonder weinig te doen. Toch stond het bij rust nog 0-0, wat op basis van het overwicht teleurstellend was voor de thuisploeg.

Daarna trad de stokoude voetbalwet in werking: als je ze zelf niet maakt, dan maakt de ander ze. Een voorzet van de zijkant verdween op uiterst knullige wijze achter Castro. Walter González kreeg de geluksgoal voor Arouca uiteindelijk op zijn naam. Door zijn onverdiende treffer wordt het voor Heracles, dat wel een veel betere selectie lijkt te hebben, nog een zwaar karwei om zich volgende week in Portugal te plaatsen voor de vierde voorronde van de Europa League.

[photo,99472,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen