Ajax bevestigt recordtransfer Milik: maximaal 33 miljoen

Ger
2 augustus 2016, 17:29

Ajax heeft officieel melding gemaakt van de transfer van Arek Milik naar Napoli. De Amsterdamse club laat weten een afkoopsom van 32 miljoen euro voor de spits te krijgen. Dat is een transferrecord voor Ajax. Het bedrag kan overigens via variabele bonussen met nog eens een miljoen oplopen.

De 22-jarige Milik stond nog tot en met 30 juni 2019 onder contract bij Ajax. De international van Polen speelde 76 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de hoofdstedelingen en scoorde daarin 47 doelpunten. "Arek heeft het hier fantastisch gedaan, zijn scoringspercentage zegt genoeg", aldus directeur spelersbeleid Marc Overmars op de clubwebsite. "Compliment voor onze scoutingafdeling dat hij destijds op onze radar kwam. We wilden hem graag behouden voor de club maar toen we overeenkwamen dat Arek deze zomer niet zou vertrekken, ging het om hele andere bedragen die geboden werden."

"Napoli wilde hem heel graag hebben, op enig moment is er een financieel omslagpunt bereikt", zegt Overmars. "Daarnaast wilde Arek zelf ook graag naar Napoli. De transferwindow is nu nog een maand open, dat biedt ons de kans om een volwaardige vervanger aan te trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen