Europa League: AZ in goede positie, Heracles moet scoren

Ger
4 augustus 2016, 11:45

Na de winst van Ajax in de return van de derde voorronde van de Champions League is het aan AZ en Heracles Almelo om het goede voorbeeld te volgen tegen respectievelijk PAS Giannina en Arouca. Beide Nederlandse clubs hebben nog twee hordes te nemen in de kwalificatiecyclus voor het hoofdtoernooi van de Europa League. AZ wil de voorsprong uit de thuiswedstrijd over de streep trekken. Heracles zal na een 1-1 gelijkspel moeten scoren in de return.

"We speelden niet onze beste wedstrijd, tegen een tegenstander die heel gegroepeerd en verdedigend georganiseerd stond", blikte Van den Brom terug op het thuisduel. "De voorste linie zat niet lekker in de wedstrijd. Ik denk wel dat het daar makkelijk voor ons zal worden, omdat we meer ruimte zullen krijgen om ons spel te zullen spelen. Zij moéten, en dat ligt ons. Bovendien hebben wij bijna altijd gescoord in uitwedstrijden."

De opdracht voor Heracles, in de return tegen Arouca, is een andere dan voor AZ. De ploeg van coach John Stegeman moet in Portugal minstens één keer scoren na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd. Paul Gladon maakte bij het Europese debuut van Heracles kort na rust de 1-0. Hoewel de thuisploeg kans op kans stapelde, kwam er geen verdubbeling van de score. Sterker nog, Arouca maakte op de valreep onverdiend gelijk.

In het heenduel ontbrak Wout Droste vanwege een enkelblessure, maar de rechtsback kan eventueel in de return binnen de lijnen verschijnen. Mike te Wierik, die last had van een voetkwetsuur, is naar verwachting eveneens speelklaar. De van De Graafschap overgekomen spits Vincent Vermeij is nog niet speelgerechtigd. De recordaankoop volgt op Portugese bodem een aangepast trainingsprogramma. Evenals AZ komt ook Heracles vanaf 19.00 uur in actie in het voorportaal van het tweede Europese bekertoernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen