Direct kraker in Jupiler League: "Een mooie opening"

4 augustus 2016, 18:51

Niet alleen de Eredivisie wordt vrijdagavond in gang geschoten, ook de Jupiler League begint morgen aan het nieuwe seizoen. Met het treffen tussen VVV-Venlo, de nummer twee van vorig seizoen, en SC Cambuur staat er meteen een kraker op het menu. Beide trainers kijken uit naar de krachtmeting in Limburg.

Cambuur werd afgelopen jaar laatste in de Eredivisie en hoopt in de Jupiler League om de bovenste plaatsen mee te doen. Het duel met VVV is voor de equipe van Rob Maas meteen een uitstekende krachtmeting. "Vorig seizoen werden ze tweede in de competitie en dat zegt natuurlijk wel wat", zegt Maas op de clubsite. "Ik heb ze een aantal keer zien spelen in de voorbereiding en het is een degelijke, solide ploeg met veel fysieke kracht. Voor ons een mooie opening van het seizoen tegen een goede tegenstander."

VVV-trainer Maurice Steijn is op zijn hoede voor de ploeg uit Leeuwarden. "Cambuur is dan wel gedegradeerd, het is een ploeg die op meerdere gebieden wat ruimer in hun jas zitten dan wij: ze hebben een groter budget, een grotere achterban en een grotere selectie. Als je ziet dat daar mensen als Barto en Houtkoop bankzitters zijn, dan geeft dat wel de sterkte van de selectie van hun basiself aan. Maar Cambuur moet waarschijnlijk gaan wennen aan het ander soort voetbal dat in de Jupiler League wordt gespeeld", stelt Steijn, die zin heeft in de wedstrijd. "Het gaat eindelijk beginnen en daar hebben we met zijn allen naar uitgekeken."

Alle Jupiler League-duels, waaronder ook De Graafschap - FC Eindhoven, beginnen vrijdag om 20.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen