Haalbare kaart voor Ajax in play-offs CL: FK Rostov

5 augustus 2016, 12:26   Bijgewerkt: 5 augustus 2016, 13:43

Ajax weet welke horde het moet nemen om in de groepsfase van de Champions League terecht te komen. Bij de loting in het Zwitserse Nyon is het Russische FK Rostov uit de koker gekomen als tegenstander van de Amsterdammers in de play-offs van de Champions League. De play-offs van de Champions League worden afgewerkt op 16/17 en 23/24 augustus. Ajax speelt eerst thuis op 16 augustus.

Ajax kwalificeerde zich door een 1-1 gelijkspel in de ArenA en een 1-2 overwinning op het veld van PAOK Saloniki voor de play-offs van de Champions League en ontliep door haar geplaatste status Manchester City, FC Porto, Villarreal en Borussia Mönchengladbach. De ploeg van coach Peter Bosz moet het door de loting dus opnemen tegen Rostov, maar kon ook stuiten op AS Roma, AS Monaco, Steaua Boekarest en Young Boys Bern. Het had dus absoluut zwaarder gekund.

Toch moet Rostov niet onderschat worden. Ajax kan haar borst absoluut natmaken, aangezien de ploeg uit Rostov-na-Donu vorig jaar de sensatie van de Russische Premier League was. Het team van coach Kurban Berdyev kwam slechts twee punten tekort voor het landskampioenschap en ging door haar tweede plaats de voorronde van de Champions League in. Daarin werd knap afgerekend met Anderlecht. In eigen huis speelde Rostov met 2-2 gelijk tegen de Belgische topclub, maar een knappe 0-2 zege in Brussel volstond om door te gaan naar de play-offs. De selectie van Rostov bestaat voor een groot deel uit Russen.

Er kwam een aantal mooie potjes uit de loting, met FC Porto-AS Roma (Bruno Martins Indi versus Kevin Strootman) als grootste kraker. Manchester City ontmoet Steaua Boekarest. Virgil Misidjan en Jody Lukoki treffen Viktoria Plzen met Ludogorets, Boy Waterman kruist met APOEL Nicosia de degens met FC Kopenhagen.

De volledige loting voor de play-offs van de Champions League

Ludogorets – Viktoria Plzen

Celtic – Hapoel Beer Sheva

FC Kopenhagen – APOEL Nicosia

Dundalk – Legia Warschau

Dinamo Zagreb – Red Bull Salzburg

Steaua Boekarest – Manchester City

FC Porto – AS Roma

Ajax – FK Rostov

Young Boys Bern – Borussia Mönchengladbach

Villarreal – AS Monaco

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen