Ajax doorbreekt Spartaanse muur na rust

7 augustus 2016, 16:51

Ook Ajax is de strijd om de titel goed begonnen. Op Het Kasteel versloeg het elftal van Peter Bosz Sparta met 3-1. Toch begon het pas na de pauze goed te lopen, en viel er ook nog een rode kaart aan de kant van de Amsterdammers.

Na de oorwassing van Feyenoord in Groningen en een nipte zege van PSV op Utrecht, wist Ajax dat het er meteen moest staan in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dat moest gebeuren op bezoek bij promovendus Sparta. De ploeg van Alex Pastoor keerde vorig seizoen terug op het vertrouwde Eredivisieniveau na winst tegen Ajax, weliswaar de jonge lichting.

De tactiek moest ervoor zorgen dat een tegentreffer lang uitbleef. Dat lukte niet bepaald; binnen vijf minuten kopte Davy Klaassen de 0-1 binnen. Uit een voorzet van Anwar El Ghazi liep de aanvoerder helemaal vrij bij de eerste paal, waarna doelman Roy Kortsmit kansloos moest toekijken. Hij had in de openingsfase sowieso genoeg te doen. Mateo Cassierra, die de voorkeur kreeg als spits boven Kasper Dolberg, raakte met een heerlijke kopbal beide palen, terwijl Nemanja Gudelj de bal in 't zijnet schoot.

De marge van twee maakte het lastig voor Sparta, dat toch ineens veel meer aan aanvallen moest gaan denken. El Azouzzi had het echter lastig tegen het Amsterdamse centrum, bestaande uit Jaïro Riedewald en Joël Veltman. Laatstgenoemde werd er in de slotfase verrassend genoeg afgestuurd met twee keer geel na hoog gegeven been. Toch raakte hij El Azouzzi niet, een zware straft van Kevin Blom.

Na winst van concurrenten Feyenoord en PSV pakt ook Ajax de volle buit in speelronde 1. Sparta maakt een vlase start, maar de fans waren niet ontevreden. De nederlaag is te behappen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen