Gladon schenkt Heracles zege ondanks dubbele penaltymisser

14 augustus 2016, 14:32

Heracles Almelo heeft voor het eerst dit seizoen een officiële wedstrijd weten te winnen. De Almeloërs waren in het eigen Polman Stadion veel te sterk voor Willem II: 3-1. Iliass Bel Hassani brak de wedstrijd open, Paul Gladon besliste het duel met twee goals na rust. Gladon zorgde wel voor een unicum door twee penalty's binnen een minuut te missen.

De Griekse doelman eiste in Almelo opnieuw ongewild de hoofdrol op. Beide ploegen ontliepen elkaar in de eerste helft weinig tot Lamprou een vrije trap van Bel Hassani bij de eerste paal liet binnenvallen: 1-0. De trap van de Heracles-middenvelder met links van de rechterkant was hard en goed geplaatst, maar er was geen enkel excuus te bedenken voor de doelman om de bal pas een halve meter achter de doellijn te keren.

Bel Hassani kreeg dankzij de fout van de Lamprou wel een beloning voor zijn goede spel. De begaafde middenvelder vormde een prima tandem met linksbuiten Brahim Darri en bracht keer op keer zijn teamgenoten in stelling. Lamprou voorkwam dat Heracles verder kon uitlopen voor rust door twee keer goed uit zijn doel te komen om Darri en Navratil van scoren te houden. Ook kreeg de doelman een hand tegen een schotpoging van Darri.

Na rust moest de keeper van de bezoekers nog veel vaker in actie komen. De doelman, die in de eerste helft het vertrouwen van zijn medespelers beschaamde, zag nu toe hoe zijn teamgenoten hem in de steek lieten. De achterhoede van Willem II stond na de pauze een spervuur aan schoten toe op het doel van Lamprou.

Willem II was tot dat moment niet verder gekomen dan een paar pogingen van afstand door Thom Haye, toch wist het nog een keer te scoren in Almelo. Erik Falkenburg profiteerde met een prachtige lob van een glijpartij van Gosens: 3-1. Ondanks de vele doelpunten en het goede spel van Bel Hassani en Darri kwam het echte spektakel pas in de slotfase. Spits Gladon mocht twee keer binnen een minuut aanleggen van elf meter na overtredingen op Darri, maar miste beide keren. Eerst hield de voet van Lamprou de bal uit het doel, de tweede poging van Gladon eindigde tegen de onderkant van de lat.

[photo,99920,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen