De Jong: "Gaf Ajax eerste optie, maar hoop nu op PSV"

19 augustus 2016, 10:23

Als Siem de Jong daadwerkelijk naar PSV verkast, iets wat momenteel zwaar hing in de lucht hangt, dan is dat een van de meest in het oog springende mutaties van deze transferperiode. De aanvallende middenvelder van Newcastle United staat op het punt om zich op huurbasis in Eindhoven te melden. Hij snapt dat het gevoelig ligt in Amsterdam, maar stelt dat hij Ajax een eerste optie gegeven heeft.

"Ik heb Ajax de eerste optie gegeven. En nu hoop ik aan de slag te kunnen gaan bij PSV", zegt De Jong in gesprek met AD Sportwereld. "Hun ambities spreken me aan en ze spelen Champions League. En het zou betekenen dat ik ga samenspelen met mijn broer. Dat is een droom die Luuk en ik al langer hebben", aldus de Newcastle-speler, wiens broertje – captain bij PSV – inderdaad al aangaf dat het een droom is van de gebroeders.

De Jong, herstellende van een hamstringblessure, snapt de 'gevoeligheden' bij zijn overstap. "Maar het is voor mijn gevoel open en eerlijk gegaan. Ik heb eerst gekeken of Ajax zelf geïnteresseerd was deze zomer. Dat vond ik de juiste weg op het moment dat je met mijn achtergrond open staat voor een terugkeer naar Nederland. Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. De opleiding doorlopen, het eerste gehaald, vier keer kampioen geworden, aanvoerder geweest. Ik heb daar ook meteen open kaart over gespeeld met PSV toen die het eerste contact legden. Bij PSV respecteerden ze dat ik Ajax de eerste optie wilde geven", stelt de aanvallende middenvelder.

Bij Newcastle werd De Jong de afgelopen seizoenen geteisterd door blessureleed. "Uiteindelijk heb ik nog 20 keer meegedaan in de Premier League, alleen zaten daar te weinig basisplaatsen bij. Ik ben nu net hersteld van een lichte hamstringblessure en het is nu zaak ritme op te doen, eindelijk weer eens een periode aaneengesloten te spelen", aldus De Jong, die met manager Rafael Benitez gesproken heeft over zijn situatie bij Newcastle. "Benitez heeft in een gesprek open kaart gespeeld: hij ziet zeker toekomst voor mij bij de club, maar vindt dat ik wedstrijden op niveau nodig heb om me goed te kunnen beoordelen. En die speeltijd kan hij me in het Championship nu niet garanderen. Overigens kwam hij zelf ook met PSV als een club die op dit moment goed bij me zou passen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen