Bosz: "We moeten deze nederlaag bij onszelf zoeken"

20 augustus 2016, 23:48

Ajax kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II al binnen één minuut op voorsprong, maar ging desondanks met 1-2 onderuit in de Amsterdam ArenA. Coach Peter Bosz baalt vooral van de instelling van zijn elftal.

"We hebben het erg slecht gedaan en moeten deze nederlaag bij onszelf zoeken. Na het doelpunt (de 1-0, red.) dachten we dat het gebeurd was. We kwamen terecht op een 1-2 achterstand", zegt Bosz op de officiële website van Ajax. De oefenmeester baalt van de instelling van zijn spelers. "Na de 1-0 voorsprong was onder meer het baltempo veel te laag. Daarna kwam Willem II ook logisch op 1-1 en 1-2. Je zag het tempo in de eerste helft zakken. Dat mag niet. Niemand in het voetbal kan zich deze instelling veroorloven."

Ook de invallers konden de score niet kantelen voor Ajax. Bosz: "Willem II zette best vroeg druk met Erik Falkenburg, dat zorgde ervoor dat Riechedly Bazoer telkens vrijkwam op het middenveld. Ik bracht Sinkgraven de tweede helft in voor wat meer creativiteit. Maar zaken omdraaien in het voetbal is heel moeilijk tijdens een wedstrijd. We probeerden het nog, maar het lukte niet. Ik kan me voorstellen dat je niet vrolijk wordt als je vandaag naar Ajax hebt zitten kijken."

Andre Onana verdedigde het doel van Ajax tegen Willem II, omdat Jasper Cillessen vanwege de interesse van FC Barcelona aan de kant werd gehouden. "De keuze voor Onana is er één voor de toekomst. Deze wedstrijd tegen Willem II was het moment om hem de kans te geven, ook al is hij maar 20 jaar. Volgens mij was hij niet schuldig aan beide treffers." Bosz bespreekt zondag of Cillessen dinsdag meereist naar Rusland voor de return tegen FC Rostov in de laatste voorronde van de Champions League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen