Willem II stunt: "Ajax dacht dat het wel ging lukken"

21 augustus 2016, 09:24   Bijgewerkt: 21 augustus 2016, 10:06

Voor het eerst in de geschiedenis wist Willem II zaterdagavond een uitwedstrijd tegen Ajax te winnen. Ondanks een vroege tegengoal verbaasde het team van Erwin van de Looi door met 1-2 te winnen in de ArenA. De oefenmeester is uiteraard in zijn nopjes met de zege.

Willem II verloor de eerste twee competitiewedstrijden, iets wat de stunt in Amsterdam nog specialer maakt. "In elke wedstrijd is wel iets te halen, elke week moeten we daarvoor keihard knokken", zegt Van de Looi tegen FOX Sports. Willem II verloor dus de eerste twee competitieduels. "Ik was vooral teleurgesteld dat we in die duels het niveau van de voorbereiding niet haalden. Vandaag begonnen we dramatisch. We hebben het er van de week echter over gehad dat we nooit moeten opgeven. Misschien dacht Ajax na die vroege treffer ook wel dat het toch wel zou lukken. In elk geval hebben wij zelf gewoon goed gespeeld in de eerste helft. Na rust moesten we iets verder terug, maar ik vind toch dat we aardig op de been bleven."

Erik Falkenburg was de maker van de gelijkmaker in Amsterdam. Hij had in de wedstrijd gezien dat Ajax al binnen één minuut op voorsprong kwam. "We zeiden nog zo vooraf: "als we maar geen snelle goal incasseren. We hielden echter het vertrouwen en vochten als leeuwen. Dit is een historische zege voor Willem II, maar bovenal zijn het belangrijke puntjes."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen