Bosz wil nog niet verklappen wie keept tegen Rostov

23 augustus 2016, 22:07

Ondanks de belangstelling van FC Barcelona is Jasper Cillessen deze week met Ajax meegereisd naar Rusland voor de return tegen FC Rostov in de laatste voorronde van de Champions League. Of de Oranje-international woensdag ook het doel verdedigt, wilde coach Peter Bosz dinsdag nog niet zeggen op de persconferentie.

"Hij is nog altijd Ajacied", aldus Bosz over Cillessen volgens Ajax.nl. De oefenmeester heeft ook André Onana en Diederik Boer meegenomen naar Rusland. "We reizen altijd met drie keepers. Ik ben er voor mezelf al uit wie de wedstrijd keept. Ik overleg eerst met mijn doelmannen. Daarna wordt bekend wie het doel zal verdedigen."

Ajax kwam vorige week in de eigen ArenA in de eerste ontmoeting met Rostov niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Amsterdammers beleefden afgelopen weekend een slechte 'generale' voor de return; de thuiswedstrijd tegen Willem II ging met 2-1 verloren. "Iedereen weet dat dit een heel belangrijk duel is", antwoordde Bosz op de vraag of het verlies tegen de Tilburgers het duel met Rostov extra onder druk zet. "We moéten ons woensdag kwalificeren voor de Champions League. Die druk heeft niets te maken met Willem II."

"We doen alles om te winnen. Als we daar de tactiek voor moeten veranderen doen we dat. Natuurlijk werken we elke dag aan ons eigen systeem, maar we kijken ook naar de speelwijze van de opponent. Beiden zijn belangrijk", vervolgde Bosz. Gezien de uitslag van de eerste ontmoeting moet Ajax in elk geval scoren in de return. En dus moet er vooruit gevoetbald worden, weet Bosz. "Ajax speelt altijd aanvallend voetbal. Voor Ajax verandert er daarom niet veel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen