Ajax-exit gunstig voor PSV, maar niet voor Feyenoord en AZ

25 augustus 2016, 08:05

Natuurlijk is de uitschakeling van Ajax in de play-offs van de Champions League slecht voor het Nederlandse voetbal, maar toch is de 4-1 nederlaag van de Amsterdammers tegen FC Rostov ook goed nieuws voor PSV. De Eindhovenaren horen de kassa rinkelen door de zeperd van de titelconcurrent in Europa.

PSV strijkt ongeveer 3 miljoen euro meer op door het verlies van Ajax in de play-offs van de Champions League. Dit komt omdat de Eindhovenaren nu de enige Nederlandse club is in de groepsfase van het miljoenentoernooi. In het rekensysteem van de UEFA staat exact beschreven welk bedrag welke club krijgt en PSV krijgt dus meer geld dan wanneer Ajax ook in de poulefase zou uitkomen.

In totaal verdient PSV, zonder ook maar één seconde te hebben gespeeld, al 20 miljoen euro aan haar deelname aan de Champions League. Dit bedrag zal door premies en wedstrijdinkomsten nog flink oplopen.

Slecht nieuws voor Feyenoord en AZ

Waar het verlies van Ajax gunstig is voor PSV, is voor AZ en Feyenoord het omgekeerde het geval. De Europa League-deelnemers verdienen nu minder uit de marketingpool voor dit toernooi. Feyenoord moet zich nu tevreden stellen met 40 procent van dit potje, terwijl AZ en Ajax beiden 30 procent krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen