Ochtendkranten fileren Ajax: "Afgang in Rusland"

25 augustus 2016, 10:53

Ajax moet het donderdagochtend, daags na de 4-1 nederlaag tegen FC Rostov en de daaruit voortvloeiende uitschakeling in de Champions League, flink ontgelden in de Nederlandse ochtendkranten.

"Voor schut in Rostov", kopt De Telegraaf na het debacle van Ajax in Rusland. "Afgang Ajax compleet. In het tumult dat na de nederlaag tegen Willem II (1-2) ontstond, zocht de trainer naar vastigheden. Zijn keuze om in het zwoele zuiden van Rusland Davinson Sanchez op de bank te zetten, Joël Veltman terug te halen naar het verdedigingshart en Kenny Tete weer als rechtsback te posteren, was een poging om het elftal van vorig seizoen in ere te herstellen. Maar niets lukte bij Ajax en daarvan baalden de spelers nog wel het meest."

Het Algemeen Dagblad heeft het over een 'fiasco'. "Dolend Ajax ontmaskerd door Rostov", kopt deze krant. "Met uitschakeling in de voorronde van de Champions League is de dramatische seizoenstart van Ajax en trainer Peter Bosz compleet. De Amsterdammers werden gisteren op ontluisterende wijze opzijgeschoven door FK Rostov", aldus het AD.

De Volkskrant heeft geen andere mening, maar prijst ook de tegenstander van de Amsterdammers. "Tegen het Griekse PAOK, een ronde eerder, ontsnapte Ajax, tegen Rostov had het daar geen moment uitzicht op. In dat opzicht loopt de vergelijking met de De Graafschap-nachtmerrie mank. Toen begon de ploeg onder de daarna vertrokken Frank de Boer nog aardig. Moet ook gezegd: in het eigen Olimp 2-stadion gaf Rostov een perfecte demonstratie van modern voetbal. Dat is geen spelletje van alleen maar aanvallen of verdedigen, dat is de kunst van de afwisseling en de verrassing. Uitgevoerd met oude Sovjet-waarden als discipline, onverzettelijkheid, eendracht en wilskracht. Ajax bood niets van dat alles."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen