Opvolger Cillessen al binnen: Ajax huurt Krul van Newcastle

25 augustus 2016, 21:09   Bijgewerkt: 25 augustus 2016, 21:16

Ajax heeft de opvolger van Jasper Cillessen al binnen. De Amsterdamse club laat donderdag in een persbericht weten dat Tim Krul naar de Amsterdam ArenA komt. Ajax huurt de 28-jarige doelman van Newcastle United. Cillessen vertrok eerder op de dag naar FC Barcelona.

Krul degradeerde afgelopen seizoen met Newcastle United uit de Premier League, al kon hij zijn ploeg zelf niet echt helpen. De sluitpost liep in oktober 2015 in de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal bij Kazachstan een zware knieblessure op. Daarvan is hij op de weg terug.

"Het gaat goed. Ik ben momenteel op het veld bezig met de keeperstrainers en daarna zal ik langzaam aansluiten bij groep", zegt Krul op de officiële website van Ajax. "We zullen het per dag bekijken. Aanstaande zondag tegen Go Ahead Eagles zal ik nog niet keepen, dat wordt pas na de interlandperiode. En dan moet ik waarschijnlijk eerst wel een paar wedstrijden in het tweede elftal spelen, want wedstrijdritme is anders dan trainingsritme."

Krul kijkt uit naar zijn avontuur bij Ajax. "Ik vind niet veel clubs gelijkwaardig aan Newcastle. Ajax zit wel in die categorie", vervolgt hij. "Bij Ajax voetballen veel talenten en ik kijk ernaar uit om de ervaring die ik de afgelopen tien jaar heb opgebouwd door te geven aan de jongens hier. Toen ik de sms van Marc Overmars kreeg dat ik hier kon spelen, was ik zeer dankbaar. Ajax is een fantastische club. Ik vind het altijd mooi om met het Nederlands elftal in de ArenA te voetballen. Dat ik hier straks met Ajax speel, is alleen maar fantastisch."

Woensdag zag Krul Ajax uitgeschakeld worden in de laatste voorronde van de Champions League. "Het was uiteraard een grote teleurstelling, maar je moet door. Het is niet makkelijk te accepteren, want iedereen wil in de Champions League spelen, maar de Europa League is ook een mooie competitie", stelt hij. "Het belangrijkste is nu dat er dit weekend punten worden gepakt bij Go Ahead. Momenteel gaat het moeizaam bij Ajax, maar het is niet dramatisch. Het zelfvertrouwen komt wel weer als er wordt gewonnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen