Veltman over angst bij Ajax: "Mag niet, maar sluipt erin"

27 augustus 2016, 17:03

Wat bij Ajax opvalt in de eerste weken van het seizoen zijn natuurlijk de magere resultaten, maar ook de angst die geregeld in de ploeg aanwezig is. Tijdens de eerste competitiewedstrijden en de duels in de voorronde van de Champions League leken de Amsterdammers bij tijd en wijlen met knikkende knieën te spelen. Joël Veltman ziet het gebeuren.

"We zitten niet goed in ons vel en hebben geen vertrouwen", verklaart Veltman bij Ajax TV. "Dat stralen we ook aan alle kanten uit. Je ziet dat er heel veel misgaat. Passes over tien meter verdwijnen zomaar over de zijlijn... En als dat fout gaat, dan weet je dat het je het elke wedstrijd heel moeilijk krijgt", stelt de verdediger van Ajax.

"Als makkelijke ballen al fout gaan, dan komt er een bepaalde onzekerheid in het team", gaat Veltman verder. "Dan vragen de middenvelders minder snel om de bal en dan spelen de verdedigers minder snel een bal in. Het mag niet en het is zeker niet goed te praten, maar het sluipt erin", zegt de Ajacied over de angst.

Komende zondag hoopt Ajax op eerherstel in de Adelaarshorst. "Het is heel simpel: zondag is er weer een wedstrijd: Go Ahead Eagles-uit. Het is wel lekker als we deze fase met een overwinning kunnen afsluiten, voordat de interlandperiode begint", besluit Veltman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen