Uitblinkende keepers houden Willem II en Roda van scoren

27 augustus 2016, 21:40

Willem II en Roda JC hebben allebei een punt overgehouden aan het onderlinge eredivisieduel in Tilburg. Met name na rust waren er voldoende kansen om de brilstand van het scorebord te krijgen, maar uitblinkers Kostas Lamprou en Benjamin van Leer hielden hun doel schoon: 0-0.

Bij Willem II borduurde Erwin van der Looi voort op de 1-2 overwinning in de Arena tegen Ajax. De Tilburgse trainer wijzigde zijn ploeg, noodgedwongen, maar op één positie. De geblesseerde Bruno Andrade werd vervangen door Andreias Calcan.

Ondanks zijn ervaring in de lagere divisies van het Engelse voetbal bleek Church geen typische Britse stormram te zijn. De aanvalsleider had heel veel moeite om de fysieke duels van Jordens Peters en Darryl Lachman te winnen en kwam nauwelijks in het stuk voor.

De enige keer dat Sol wel goed werd gelanceerd, door een Wesley Sneijder-achtige pass van Haye (buitenkant rechts vanaf eigen helft ineens achter de defensie), ging de vlag omhoog voor buitenspel. Erik Falkenburg mocht wel een poging wagen na een afgemeten pass van Haye, zijn kopbal vanuit een moeilijke hoek verdween in het zijnet.

De 0-0 ruststand was een goede afspiegeling van de eerste helft waarin er bij beide ploegen weinig lukte. Alleen de onophoudelijke steun van de King Side van Willem II en het sfeervolle uitvak van Roda JC maakten de wedstrijd  voor rust de moeite waard.

Toch was het Roda dat nog veel dichter bij een openingstreffer kwam. Kostas Lamprou, de schlemiel van de eerste speelrondes, moest drie keer ingrijpen om de 0-1 te voorkomen. Door snel uitkomen na een verkeerde terugspeelbal van Peters en twee flitsende reddingen na pogingen van Tom van Hyfte (kopbal van dichtbij) en Roel Brouwers (enorme knal van meer dan dertig meter afstand) hield Lamprou zijn ploeg op de been.

Doordat ook Van Leer excelleerde bij een laag schot van Thom Haye en een volley van Falkenburg bleef het doelpuntloos in het Koning Willem II-stadion. Door het uitblijven van een zege blijven beide ploegen onderin staan. Willem II heeft vier punten uit vier duels, de ploeg van Anastasiou drie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen