Van Bronckhorst: "Heel tevreden over eerste blok"

27 augustus 2016, 23:09

Feyenoord kwam zaterdag in de thuiswedstrijd tegen stadgenoot Excelsior op achterstand, wat tevens de eerste tegengoal van het nieuwe eredivisieseizoen was, maar stapte uiteindelijk toch met drie punten van het veld. In de eigen Kuip won Feyenoord met 4-1, waardoor het de interlandperiode ingaat met de maximale score van twaalf punten uit vier wedstrijden.

"In mijn ogen speelden we het eerste kwartier redelijk tot goed. We hadden alleen een goal moeten maken, zeker tegen een team dat compact verdedigt en er snel uit kan komen. Dat deed Excelsior ook bij de 0-1, waarbij we niet goed stonden. Uiteindelijk kwam de wedstrijd pas tien minuten voor rust echt op gang voor ons. De gelijkmaker van Dirk (Kuyt, red.) viel op een prettig moment. Ik vond 1-1 een terechte ruststand", aldus coach Giovanni van Bronckhorst op Feyenoord.nl.

"Tijdens de rust heb ik tegen mijn spelers niets gezegd over de eerste helft. In plaats daarvan heb ik opdracht gegeven om na rust het tempo op te schroeven en Excelsior onder druk te houden. Dat hebben de jongens vooral in de eerste twintig minuten van de tweede helft uitstekend gedaan. Positief dat we met drie goals in korte tijd het duel direct beslisten. Steven schoot fantastisch binnen."

"Met twaalf punten uit vier duels kunnen we heel tevreden zijn over het eerste blok van de competitie. We zijn medekoploper, dat is voor ons uitstekend. Met twee weken rust kunnen we ons optimaal gaan voorbereiden op de drukke periode die komen gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen