Ajax kruipt uit het dal: "Durf, dat is het belangrijkste"

28 augustus 2016, 17:28

Zoals het een aanvoerder betaamd, zo trekt Davy Klaassen momenteel de kar bij Ajax. De Amsterdammers draaien dit seizoen nog stroef, maar met de captain als drijvende kracht werd met een 0-3 winst bij Go Ahead Eagles weer de weg omhoog gevonden. Klaassen pikte weer twee doelpunten mee en staat nu na acht optredens op evenzoveel treffers.

Natuurlijk geniet Klaassen van zijn opvallende doelpuntenproductie, maar dat is volgens de aanvoerder ondergeschikt aan de resultaten. "Als ik lekker speel én we winnen, dan ben ik pas blij", sprak de middenvelder na afloop van de 0-3 in de mixed zone van de Adelaarshorst. Met twee goals, een van richting veranderd schot en een penalty, tilde Klaassen de stand van 0-0 naar 0-2. "Natuurlijk was dat een grote opluchting. Het gaf een fijn gevoel", aldus de clubtopscorer.

"We hebben een paar duels gespeeld waarin het fout ging en dan moet je proberen om er weer bovenop te komen", vervolgt Klaassen. "Dat is ons woensdag (4-1 tegen FC Rostov, red.) niet gelukt, maar dit keer wel. We hebben het gewoon goed gedaan. We speelden weer vooruit en dan zie je weer dat we gewoon goed kunnen voetballen. Nu moeten we ervoor zorgen dat we het niet één wedstrijd hebben gedaan, maar dat we het kunnen volhouden. We zijn opgelucht met deze zege, maar moeten hier nog wel op voortborduren. We moeten bij elkaar blijven als één team. Dat moeten we ook altijd blijven uitstralen", vindt Klaassen.

[photo,100410,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen