Barça koopt Alcácer van Valencia en verhuurt Munir

30 augustus 2016, 14:18   Bijgewerkt: 30 augustus 2016, 14:35

FC Barcelona heeft zich versterkt met Paco Alcácer, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Catalaanse club vermeldt ook voor welk bedrag de spits overkomt: dertig miljoen euro, plus eventueel twee miljoen euro aan bonussen. De afkoopsom in zijn contract is bepaald op honderd miljoen euro.

Alcácer is momenteel met de nationale ploeg van Spanje op pad en zal worden gepresenteerd als hij terugkeert. Hij is na Jasper Cillessen, Samuel Umtiti, Lucas Digne, André Gomes en Denis Suárez de zesde aankoop van de regerend landskampioen van Spanje.

De 23-jarige spits wordt omschreven als 'een speler die altijd al uitblinkt in het maken van doelpunten'. Vorig seizoen was Alcácer dertien keer trefzeker en zesmaal aangever in 34 wedstrijden, waarvan hij er 25 vanaf het begin meedeed.

Luis Suárez blijft de onbetwiste aanvalsleider van Barça, geflankeerd door Neymar en Lionel Messi. Barcelona was op zoek naar een speler van niveau die kan inspringen als er, bijvoorbeeld door schorsingen of blessures, reden is om andere spelers op te stellen.

Valencia heeft in de onderhandelingen meegenomen dat het wel de beschikking wil krijgen over Munir El Haddadi. De door Barcelona opgeleide aanvaller vertrekt op huurbasis naar Valencia. De club uit het oosten van Spanje heeft bovendien een optie tot koop bedongen. Voor twaalf miljoen euro kan het contract van El Haddadi worden afgekocht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen