Aanklager wil De Graafschap duel zonder publiek laten spelen

30 augustus 2016, 16:48

Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt, dan speelt De Graafschap binnenkort een thuiswedstrijd zonder publiek. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden in het duel met Go Ahead Eagles in de play-offs om promotie/degradatie aan het einde van het afgelopen seizoen. Ook wil de aanklager De Graafschap een boete van 17.500 euro opleggen.

De Graafschap verloor het tweeluik met Go Ahead in de laatste ronde van de play-offs en degradeerde daardoor uit de Eredivisie. Een deel van de supporters van de club uit Doetinchem kon dat niet verkroppen. De Graafschap-fans betraden massaal het speelveld en een aantal van hen zocht de confrontatie met spelers van Go Ahead Eagles. Ook werd er tijdens en na afloop van de wedstrijd vuurwerk afgestoken en gegooid.

Ook Go Ahead Eagles, Willem II en Sparta Rotterdam hebben een schikkingsvoorstel ontvangen van de aanklager, eveneens wegens veldbetredingen van supporters aan het einde van het afgelopen seizoen. Go Ahead-fans gingen in de fout na het thuisduel met De Graafschap, Willem II-aanhangers deden hetzelfde nadat ten koste van aartsrivaal NAC handhaving was afgedwongen. Ook staken beide supportersgroepen vuurwerk af. De aanklager wil zowel Willem II als Go Ahead een boete van 12.500 euro opleggen en voorwaardelijk een thuiswedstrijd zonder publiek laten spelen. Sparta ontving een schikkingsvoorstel van een voorwaardelijke boete van 5.000 euro, omdat fans na de wedstrijd tegen Jong Ajax het veld op waren gekomen om de Jupiler League-titel te vieren.

Alle vier de clubs hebben tot maandag 5 september de tijd om te reageren op het schikkingsvoorstel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen