Klaassen hekelt kunstgras: "Dat is het ergste wat er is"

4 september 2016, 23:51

Davy Klaassen is absoluut geen voorstander van kunstgras in het betaalde voetbal. In de Eredivisie spelen ondertussen zes van de achttien clubs niet op een natuurmat. Dat stoort de middenvelder van Ajax.

"Kunstgras. Dat is het ergste wat er is", vertelt de aanvoerder in het boek Weg met de Hollandse School. "Voetbal op kunstgras is geen voetbal. De bal rolt niet. Hij glijdt en stuitert ook niet lekker. Je kunt er als club ook niet op trainen, want elk type kunstgras is weer anders. Je ziet tegenwoordig ook dat teams die thuis op kunstgras spelen, minder goed uit de voeten kunnen op echt gras."

Internationaal komt kunstgras weinig voor. Klaassen denkt dat het daarom ook beter is alle clubs in Nederland op natuurgras te laten spelen. "Internationaal speelt iedereen op echt gras. Daarom is het cruciaal dat alle clubs in de Eredivisie op echt gras gaan spelen."

ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, Excelsior, Heracles Almelo, Roda JC en PEC Zwolle spelen in de Eredivisie op kunstgras. In de Jupiler League spelen Jong PSV, VVV-Venlo, FC Volendam, MVV Maastricht, FC Emmen, RKC Waalwijk, sc Telstar, FC Eindhoven, SC Cambuur, Almere City, Helmond Sport, FC Oss, FC Den Bosch en FC Dordrecht hun thuisduels op kunstgras. Dat zijn veertien van de twintig clubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen