Nationale competities in opstand tegen nieuwe CL-opzet

8 september 2016, 14:08   Bijgewerkt: 8 september 2016, 15:05

Het overkoepelende orgaan van de Europese voetbalcompetities (EPFL) is niet gediend van het feit dat de UEFA de opzet van de Champions League met ingang van 2018 verandert. Voor de competities onder de vier grootste voetballanden (Spanje, Engeland, Duitsland en Italië) is deze wijziging zeer slecht nieuws, aangezien vier clubs uit de vier toplanden direct mogen instromen in de poulefase van het miljoenenbal.

Dit is tegen het zere been van de EPFL, waar de Eredivisie samen met zeventien andere competities deel van uitmaakt. Deze liga's kwamen vandaag (donderdag) bijeen in Amsterdam en noemen het proces van de totstandkoming van de nieuwe regels 'onacceptabel'. "Een grote verandering in het Europese voetbal is aangekondigd zonder de steun en consensus van de organisatoren van de nationale competities in Europa. De beslissing zal een nadelig effect hebben voor de binnenlandse competities. Het zal leiden tot een exponentiële groei van de financiële en sportieve kloof tussen de grootste clubs in Europa en de rest", zo klinkt het in een statement van de EPFL.

De associatie van de Europese competities dreigt verder om de wedstrijden in de verschillende nationale competities op hetzelfde moment te laten plaatsvinden als de duels in de Champions League. Daarover bestaat momenteel een overeenkomst met de UEFA, maar deze kan verscheurd worden door de EPFL.

Deze overkoepelende organisatie stelt bovendien dat het de nieuwe UEFA-president wil spreken over het veelbesproken issue. Het nieuwe hoofd van de Europese voetbalbond wordt komende woensdag gekozen op een congres in Athene. Michael van Praag en Aleksander Ceferin zijn de twee kanshebbers voor de hoogste functie bij de Europese bond.

Bij de EPFL-bijeenkomst in Amsterdam waren competitieorganisatoren uit Spanje, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Rusland, Portugal, Nederland, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Schotland en Italië aanwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen