Bosz: "Ziyech geeft ballen die jij en ik niet zien"

8 september 2016, 15:03

In aanloop naar Ajax-Vitesse draait het aan Amsterdamse kant vooral om één man: Hakim Ziyech. De spelmaker werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt overgenomen van FC Twente en kan tegen de Arnhemmers zijn debuut maken voor de ploeg van coach Peter Bosz. Op welke positie hij precies kan of zal spelen is nog niet duidelijk, wel is helder dat Bosz in Ziyech een meerwaarde voor zijn team ziet.

"Ik zie hem vooral als een goede speler die binnen onze manier van spelen op drie of vier posities uitstekend uit de voeten kan", zegt Bosz op de officiële website van zijn club over de rol die Ziyech gaat krijgen in de Amsterdam ArenA. "Het is duidelijk dat Hakim een speler is die iets toevoegt aan Ajax, dat we zo'n type middenvelder nog niet hadden. Met name in het wegsteken van spelers, het geven van ballen die jij en ik niet zien, is hij erg goed. Los van feit nog dat hij óók af en toe scoort. Dat is natuurlijk voor iedere trainer prettig."

Wonderen mogen niet meteen verwacht worden van Ziyech, haast de coach zich te zeggen. De international van Marokko zal wellicht even moeten wennen aan zijn nieuwe teamgenoten, en andersom. "Het is enorm belangrijk dat spelers elkaars kwaliteiten leren kennen. Of iemand de bal in de voeten wil hebben, of juist weggestoken moet worden. De een vindt het prettiger om aangespeeld te worden met zijn rug naar de goal toe, met een verdediger in zijn nek, en de ander juist weer met zijn gezicht naar de goal toe", weet Bosz.

"Het heeft altijd even tijd nodig. Je kunt tegen spelers gespeeld hebben, maar je leert ze pas echt kennen als je met ze samenwerkt", vervolgt de coach van Ajax. "Aan de andere kant is het ook zo dat goede voetballers meteen klikken. Dat zie je al bij de D-tjes. De beste spelertjes spelen elkaar instinctief de bal toe."

Ziyech is voor Bosz het volgende stukje in zijn puzzel. Ajax swingt nog niet onder zijn leiding, erkent de oud-middenvelder. "Als trainer ben ik altijd op zoek naar vastigheid. Dan kun je zeggen: wat doe je daar lang over? Klopt, dat vind ik zelf ook. Voor mij is het ook de eerste keer dat het zolang duurt." Eén voordeel voor Bosz is dat de transfermarkt nu dicht is, vast staat dat de huidige spelersgroep intact blijft. "Het is voor mij een geruststelling dat ik tot de winterstop met deze groep kan werken. Het is nu zaak om samen met de andere trainers alles zo goed mogelijk weg te zetten. En ook in de manier van spelen  een keuze te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen