Bosz verklaart late komst Ziyech: "RvC heeft het uitgelegd"

9 september 2016, 07:42   Bijgewerkt: 9 september 2016, 10:37

De hele zomer werd Hakim Ziyech gezien als de gedroomde aanwinst voor Ajax, maar de aanvallende middenvelder werd pas in de slotdagen van de transferwindow aangetrokken door de Amsterdamse club. Verantwoordelijk hiervoor is de Raad van Commissarissen van de runner-up van het vorige eredivisieseizoen.

Ajax-coach Peter Bosz stelt in De Telegraaf dat Ziyech pas gehalad kon worden toen Riechedly Bazoer en Lasse Schöne concreet in de belangstelling kwamen te staan bij andere clubs en Ajax-FC Rostov al was gespeeld. Er moest eerst geld binnenkomen, voordat het uitgegeven werd. "Toen ik kwam, heb ik ook met de raad van commissarissen gesproken en die heeft me heel duidelijk uitgelegd dat dit bij Ajax in het verleden vaak is gebeurd", aldus Bosz.

"En ik zal niet zeggen dat Ajax aan de rand van de afgrond heeft gestaan, maar financieel hebben ze het wel heel zwaar gehad. Vervolgens heeft de rvc gezegd: dit gaat niet meer gebeuren, vanaf nu eerst verkopen en dan kopen", legt Bosz uit. Uiteindelijk bleven spelers als Bazoer en Schöne bij Ajax, maar kwam Ziyech dus ook. "Je zal begrijpen dat ik mijn selectie het liefst compleet heb als ik begin."

Ziyech kan komende zondag debuteren voor Ajax, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (aftrap om 16.45 uur).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen