Van Wolfswinkel: "Gat tussen Ajax en Vitesse is kleiner"

10 september 2016, 09:56

De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse zal zondagmiddag voornamelijk om het debuut van Hakim Ziyech draaien, maar de Arnhemmers hopen roet in het eten van Ziyech te gooien. Volgens Ricky van Wolfswinkel is het niveau tussen beide teams de laatste jaren kleiner geworden en valt een stunt dan ook niet uit te sluiten. 

Zes jaar geleden won Van Wolfswinkel met FC Utrecht met 1-2 in Amsterdam. Die wedstrijd zal de spits niet snel meer vergeten. "We wonnen met 2-1 en ik scoorde twee keer. Twee penalty's. Een prima scenario", lacht de spits in gesprek met De Telegraaf.

De aanvaller verwacht dat Vitesse zondagmiddag een meer dan geduchte tegenstander is voor Ajax. "Vitesse heeft de laatste jaren al laten zien te kunnen winnen bij Ajax en dat is ook nu de enige reden dat wij naar Amsterdam gaan. Wij moeten het ook niet willen om massaal te verdedigen. Het gat tussen Vitesse en Ajax is kleiner dan in mijn eerste periode hier. Qua niveau, qua voetbal, zit het bij ons wel goed. In Nederland hebben we het vaak over de traditionele top-3, maar Vitesse staat er gewoon heel goed op. Voor mij is dit na drie mindere jaren op dit moment de ideale club."

Beide ploegen staan na vier wedstrijden op zeven punten in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen