Traoré staat nog droog: "Die goals komen echt wel"

11 september 2016, 10:45

Bertrand Traoré werd deze zomer met torenhoge verwachtingen binnengehaald door Ajax, maar de 21-jarige spits staat na vijf optredens in het rood-witte shirt nog droog. In zijn zesde wedstrijd, het duel met zijn oude club Vitesse, hoopt hij voor de eerste keer het net te vinden namens zijn Amsterdamse werkgever.

"Het gaat om drie punten, het maakt niet uit of ik scoor of niet. Het teambelang gaat voor, alleen winst telt", zegt Traoré tegen de NOS over zijn tot dusver geringe productie. De aanvaller uit Burkina Faso blijft er rustig onder. "Ik heb geen haast. Ik weet wat ik kan. Die doelpunten komen echt wel. Ik word er niet nerveus van."

De wedstrijd tegen Vitesse is een speciale voor Traoré, omdat hij in het verleden 51 officiële wedstrijden (twintig goals) speelde voor de Arnhemmers. "Ik heb nog veel vrienden bij Vitesse, dus het duel geeft een speciaal gevoel. Ik heb goede herinneringen aan de club", aldus de aanvaller, die zich met Burkina Faso voor de Afrika Cup geplaatst heeft en daarom van 14 januari tot 5 februari in Gabon zal zijn. "Dat is een lastige situatie voor de club. We zullen dat moeten accepteren."

Traoré wordt zowel op de flank als in de spits gezet bij club en land. "Het maakt me niet uit waar ik speel. Ik kan op meerdere posities uit de voeten. Ik speel waar de trainer me neerzet. Bij Ajax wil ik goed presteren, zoveel mogelijk spelen en beslissend zijn", besluit de Afrikaanse Chelsea-huurling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen