Stroef begin voor Bosz: "Natuurlijk valt het me tegen"

11 september 2016, 12:36

Peter Bosz houdt er een geheel eigen voetbalfilosofie op na en peinst er niet over om hier van af te stappen. Bij Vitesse en Maccabi Tel Aviv had de trainer niet lang nodig om vaste patronen en een herkenbare speelstijl in het elftal te slepen, maar bij Ajax gaat het nog niet van een leien dakje. Toch verwacht de 52-jarige oefenmeester dat hier snel verandering in komt.

In aanloop naar het treffen met zijn oude ploeg Vitesse (aftrap zondag om 16.45 uur) staat Bosz in het Algemeen Dagblad stil bij het feit dat Ajax dit seizoen vrij langzaam op stoom komt. "Natuurlijk valt het me tegen. Dat is ook voor mij nieuw", zegt de keuzeheer van de Amsterdammers. "Het hangt ook van kleine dingen af hè. Bij Vitesse was er een blessure nodig om Marko Vejinovic op de juiste positie te krijgen. Zo werkt dat ook", stipt Bosz aan.

Bosz heeft al vaker gezegd dat hij niet houdt van de 'realistische' en verdedigende aanpak van veel teams. Van Portugal op het EK kon de trainer bijvoorbeeld niet genieten. "Nog iets anders: we hebben allemaal naar Zweden-Nederland gekeken afgelopen week. Gelukkig maakten we nog 1-1. Anders was iedereen weer begonnen over hoe 'realistisch' Zweden speelde. Maar kom op, dat hele Zweden heeft toch vooral geluk gehad? Daar ga je de speelstijl toch niet op aanpassen? Wat een lulverhaal zeg", aldus Bosz, die duidelijk niet meegaat met de voetbaltrends.

Nee, een realistisch spelend Ajax hoeft Bosz niet te zien. Hij gaat voor een dominant Ajax. Om dit te bereiken moeten de Amsterdammers nog een aantal stappen zetten, maar Bosz vindt dat er al ontwikkeling te zien is. "Kijk, dat we zeventig procent balbezit hebben, zegt mij niet zo veel. Daar lees ik de dominantie niet aan af. We lijden te veel onnodig balverlies, het tempo van de balcirculatie is nog te laag en zo kan ik nog wel doorgaan. Maar de filosofie begint echt bij mijn spelers door te dringen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen