Luis Enrique: "Ter Stegen en Messi zijn nog vraagtekens"

13 september 2016, 09:18

Vanavond (dinsdag) trapt FC Barcelona het nieuwe Champions League-seizoen af met de thuiswedstrijd tegen Celtic. De Catalanen zijn ingedeeld in een lastige poule, met Borussia Mönchengladbach en Manchester City. Barça-coach Luis Enrique blikt zoals altijd vooruit met veel respect voor de tegenstander.

"Voor het moraal van de ploeg is het essentieel dat we Celtic verslaan. Ik verwacht dat de wedstrijd vergelijkbaar zal verlopen als de vriendschappelijke wedstrijd eerder dit seizoen", zo verwijst Luis Enrique op de clubwebsite naar de met 3-1 gewonnen wedstrijd in de voorbereiding. "De manier waarop ze opbouwen en drukzetten zal redelijk overeenkomen met destijds."

Of Jasper Cillessen na zijn debuut in de Primera División ook in de Champions League aan de aftrap zal verschijnen, is de vraag. "Marc-André ter Stegen heeft de hele training meegedaan, dus dat ziet er goed uit. Maar ook Jasper is een uitstekende keeper, al was hij wat ongelukkig tegen Alavés." Barcelona verloor thuis met 1-2 van die ploeg.

Ook achter de naam van Lionel Messi staat een vraagteken. Tegen Alavés kwam hij als invaller binnen de lijnen. "Ik zou het liefst zien dat hij elke minuut speelt, en dat zou ook gebeuren als hij dat kon. Maar Messi en zijn gezondheid beslissen of en hoelang hij tegen Celtic zal spelen."

Luis Enrique had lovende woorden over voor Celtic-trainer Brendan Rodgers. "Ik heb hem als trainer hoog zitten. Hij houdt van voetbal, heeft attractieve ideeën. Als Celtic de bal verliest, plooien ze niet zo snel mogelijk terug op eigen helft, maar zetten ze meteen druk op de bal om hem te heroveren. Daar heb ik bewondering voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen